Fietsroutes

Ontdek Zeeland op de E-bike

Fietsroutes in Zeeland

Ontdek Zeeland op de fiets via één van onze routes! Vanuit Arnemuiden rij je een mooie ronde langs het Veerse Meer, langs mooie dijkjes, door het pittoreske Veere of door het historisch centrum van Middelburg. Dankzij de centrale ligging van Arnemuiden kan je genieten van het beste van het Zeeuwse landschap. Onze elektrische fietsen hebben een actieradius tot 100 km, daardoor zijn leuke dorpen en steden als Middelburg, Goes, Zoutelande, Westkapelle en Domburg op fietsafstand. Vanuit Arnemuiden rij je richting de Bevelanden door de polder door rustgevende natuur, zoals prachtige boomgaarden. Hou je meer van gezelligheid? Kies dan de route langs de Zeeuwse kust en geniet van prachtige vergezichten over de Noordzee en de vele horecagelegenheden langs de kust in de pittoreske dorpjes als Domburg, Westkapelle en Zoutelande. Bekijk de verschillende routes hieronder.

De openingstijden voor de verhuur zijn:
Maandag t/m zaterdag 08:00 – 20:30

Let op! Op zondag is het niet mogelijk om de fietsen op te halen of terug te brengen. Ook bieden we dan geen pechhulpservice aan. Op zondag zijn wij gesloten.

Langs de Zeeuwse kust

Fietsroute 'Rondje Walcheren'

Walcheren staat bekent om de mooie goed onderhouden fietspaden. Veelal zijn de fietspaden gescheiden van de autoweg, waardoor je rustig en ontspannen kunt fietsen. Voor een route langs de Zeeuwse kust is Arnemuiden de perfecte uitvalbasis. Rekening houdend met de wind kan je deze fietsroute tegen de klok inrijden of met de klok mee. De route brengt je langs prachtige uitzichten over zee, de hoogste duinen van Nederland (Dishoek) en door een mooi natuurgebied. Tijdens deze route doe je alle mooie dorpen en steden aan van Walcheren zoals Vrouwenpolder, Oostkapelle, Domburg, Zoutelande, Vlissingen en Middelburg.

Totale afstand: 58 kilometer
Omgeving: Vlak terrein met kleine klimmetjes, uitzicht over zee, zeer goede fietspaden, veel horecagelegenheden onderweg
Bijzonderheden: Zeedijk bij Westkapelle, hoogste duinen van Nederland bij Dishoek, boulevard bij Vlissingen, natuurgebied de Manteling van Walcheren
Route rijden? Bij verhuur wordt deze digitaal gratis verstrekt.

Rust & Zeeuwse natuur

Fietsroute 'Zuid-Beveland'

Wil je genieten van puur Zeeuwse natuur én Zeeuwse rust? Kies dan de langste route! Deze route leidt je door een prachtig uitgestrekt poldergebied naar de Westerschelde en naar Goes. In het voorjaar staan de boomgaarden prachtig in bloei. Als afsluiter fiets je langs het Veerse Meer wat ook een mooi uitzicht biedt.

Totale afstand: 65 km
Omgeving: Zeer rustig, vlak terrein, polderweggetjes delen met auto’s, het kan even duren voordat je weer een horecagelegenheid tegen komt.
Bijzonderheden: Prachtig uitzicht over de Westerschelde, de Meerkoet bij Wolphaartsdijk, Historisch centrum van Goes
Route rijden? Bij verhuur wordt deze digitaal gratis verstrekt.

Fietsen & varen

Fietsroute 'Met het pondje over'

Vanuit Arnemuiden kan je verschillende kanten op fietsen. Zo kan je ook om het Veerse Meer heen fietsen. Je fietst eerst landinwaarts richting Wolphaartsdijk. Na Wolphaartsdijk steek je het Veerse Meer over via de Zandkreekdam naar Kortgene. Vervolgens maak je de oversteek met de pond van Schotsman naar Veere toe. Via Middelburg rij je terug naar Arnemuiden. Neem je pond niet? Dat kan ook, dan rijdt je via Vrouwenpolder naar Middelburg toe. Deze route is ongeveer 14 kilometer langer.

Totale afstand: Met pond 50 km – zonder pond 64 km
Omgeving: Natuurlijke polder omgeving, zeer goede fietspaden, voldoende horecagelegenheden
Bijzonderheden: Oversteken met de pond, prachtig uitzicht over het Veerse Meer & pittoreske Veere. Data en vertrektijden pondje Kortgene/Wolphaartsdijk.
Route rijden? Bij verhuur wordt deze digitaal gratis verstrekt.

Fietstocht maken

Zelf een route samenstellen?

Wanneer je een elektrische fiets hebt gehuurd wil je natuurlijk een mooie fietstocht maken. Je kan de hierboven vermelde routes volgen of je eigen route plannen via FIKS, het fietsrouteknooppunt van Zeeland. Wil je onderweg even opladen of genieten van een versnapering en wil je zeker weten dat je de fiets kunt opladen? Plan je route dan langs één van de fietscafés in Zeeland.